AMASYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Amasya eTwinning Çalıştayı Başladı

Amasya eTwinning Çalıştayı Başladı

Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Servisi işbirliği ile düzenlenen Amasya eTwinning Çalıştayı Ulusal Destek Servisi Uzmanları Dr. Hülya BAL, Ayşe SAYLIK, Zehra SAYIN, Ezgi ULUTAN ve Ünsal SAPER´in katılımı ile 17.05.2017 Çarşamba günü Amasya Belediyesi Yeni Kültür Merkezi Toplantı Salonunda başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin GÜNEŞ programda yaptığı konuşmada; eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa´da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

 eTwinning Portalı (www.etwinning.net) ana toplanma noktası ve çalışma alanıdır. Yirmi beş dilde mevcut olan eTwinning Portalının bugün yaklaşık olarak 438.000´den fazla öğretmen üyesi bulunmaktadır. Portal, öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturma, fikirlerini paylaşması, en iyi uygulama alışverişinde bulunması ve eTwinning platformunda bulunan çeşitli özelleştirilmiş araçları kullanarak hemen birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamaktadır.

                2005 yılında Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2007 yılından bu yana Yaşam Boyu öğrenme Programına sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Merkezi Destek Servisi, Avrupa´daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 33 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 35 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir.

Ülkemiz eTwinning´e 2009 yılında dahil olmuştur. eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermektedir. Ülkemizde40.000´den fazla okuldan, 85.000´den fazla kullanıcı portala kayıtlıdır ve şu ana kadar 9.000´den fazla projeye katılmışlardır. eTwinning Erasmus + sürecinde de Avrupa Komisyonu´nun desteklemeye devam ettiği faaliyetlerden biridir ve son süreçte 2019 yılına kadar sürdürülecektir. 

Bu programlar sayesinde eğitimde yenilikçi yaklaşımları, farklı eğitim materyallerini, farklı eğitim modellerini ve uygulamaları; tanıma, inceleme ve uygulama şansı bulmaktayız. Sürekli gelişen teknoloji ve yenilenen eğitim anlayışı çağımızın tartışılmaz gerçeğidir. Bunun bilinciyle Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eTwinning projeleri üzerine gayet titiz, ciddi ve yoğun çalışmalar yürütmekteyiz ve yürütmeye devam etme kararlılığındayız. Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilgili birimlerimiz vasıtasıyla eTwinning portalı ve projeleri hakkında kurumlarımızı, kurum çalışanlarımızı bilgilendirme faaliyetlerini aralıksız sürdürmekte; programlara başvuru hususunda paydaşlarımızı teşvik etmekteyiz. Bu faaliyetler kapsamında; Hizmetiçi eğitim seminerleri, proje tanıtım çalıştayları, kurum ziyaretleri yaparak İlimizde eTwinning projelerine katılım kültürü oluşturma gayesiyle hareket etmekteyiz. eTwinning projelerine katılım sayımızın artmasının, İlimiz Eğitim anlayışına pozitif ivme kazandıracağı bilinciyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz.

            Bu noktadan hareketle bugün burada kıymetli konuklarımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Servisi Uzmanları Dr. Hülya BAL, Ayşe SAYLIK, Zehra SAYIN, Ezgi ULUTAN ve Ünsal SAPER iki gün sürecek çalıştayda eTweinning platformu ile ilgili bilgilendirme sunumu yapacaklardır. Burada yapılacak olan bilgilendirme sayesinde eTwinning projeleri ile ilgili kurumlarımızın ve kurum çalışanlarımız yüksek faydalar elde edeceği hususunda şüphemiz bulunmamaktadır.

Amasya’mıza gelerek birikimlerinizi ve tecrübelerini bizimle paylaşan kıymetli konuklarımız

Ulusal Destek Servisi Uzmanları Dr. Hülya BAL, Ayşe SAYLIK, Zehra SAYIN, Ezgi ULUTAN ve Ünsal SAPER’e katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyor; bu bilgilendirme toplantısını organize eden Müdürlüğümüz AR-Ge birimi çalışanlarını bu kıymetli çalışmaları gerçekleştirdikleri için tebrik ediyor ayrıca bu çalışmalarımızın başarıya ulaşması adına gayretle çalışan Strateji Geliştirme Birimi Şube Müdürü Hakkı DEĞERLİ başta olmak üzereMüdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz, okul yöneticilerimiz, öğretmen ve diğer personelimize özverili çalışmalarından dolayı huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

Bu çalışmalarımızın artarak devam etmesini diliyor, düzenlediğimiz çalıştaya katılan siz saygıdeğer misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

İl eTwinning Koordinatörü Mustafa ÖRGÜT, çalıştay ve eTwinning portalı hakkında teknik bilgi sundu. Çalıştayımıza il merkezi ve ilçelerde görevli 50 öğretmen katılmış olup, öğretmenlerimiz iki günlük çalıştay boyunca “eTwinning Nedir? - eTwinning Projeleri Nedir? - Avrupa ve Ulusal Kalite Etiketleri -Projelerin özellikleri ve çeşitleri - eTwinning Projeleri ve Mesleki Gelişim Fırsatları” konularında bilgi sahibi olacaklardır.

 

Çalıştay İl eTwinning Koordinatörleri Sorumlusu Dr. Hülya BAL’ın Kaynaştırma Etkinliği ile devam etmiştir.

 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

17-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-2017

Hızırpaşa Mah. İstasyon Cad. No72 05100 Merkez/AMASYA - (0358) 211 04 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.