AMASYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016 Yılı Mesleki Çalışma Duyurusu

2016 Yılı Mesleki Çalışma Duyurusu
2016 Yılı Mesleki Çalışma Duyurusu

 

AMASYA İLİ 2016 EYLÜL AYI MESLEKİ ÇALIŞMA DUYURUSU

 

Bakanlığımıza bağlı kurum/okullarda görev yapan öğretmenlerin 01-09 Eylül 2016 tarihleri arasında yapacakları Mesleki Çalışmalara ait Eylül 2016 dönemi Mesleki Çalışma Programı ekte gönderilmiştir. 

2016 Eylül Mesleki Çalışmalarında; 

1- İl dışından gelecek öğretmenler branşlarına göre istedikleri okullarda mesleki çalışmalarını yapacaklar. Öğretmenler; 

            a) Okul öncesi öğretmeni ise istediği bir anaokulda, 

            b) Sınıf öğretmeni ise istediği bir ilkokulda, 

            c) Ortaokul branş öğretmeni ise istediği bir ortaokulda, 

            d) Ortaokul din kültürü ve ahlak bilgisi branş öğretmeni ise istediği bir imam hatip ortaokulunda, 

            e) Özel eğitim öğretmeni ise istediği bir özel eğitim okulunda, 

            f) Ortaöğretim (Lise) öğretmeni ise kadrosunun bulunduğu okul türü ve branşına uygun istediği ortaöğretim okulunda, 

            g) Ortaöğretim (Lise) din kültürü ve ahlak bilgisi ile meslek dersi branş öğretmeni ise istediği bir imam hatip lisesinde mesleki çalışmalarını yapabilirler. 

2- İl içerisinde görev yapan öğretmenler (birleştirilmiş sınıflı köy okulları öğretmenleri ve anaokulu öğretmenleri hariç) bakanlık yazısında belirttiği ifade ile il sınırları içinde sadece kendi okullarında mesleki çalışma yapacaklar. (Kadrosunun bulunduğu İl sınırları içinde istedikleri okulda mesleki çalışmaya katılamazlar.) 

            a) Birleştirilmiş sınıflı köy okullarında görev yapan sınıf öğretmenleri istedikleri bir ilkokulda, anasınıfı öğretmenleri istedikleri bir anaokulunda, 

            b) il ve ilçelerde ilkokul bünyesinde bulunan anasınıfı öğretmenleri istedikleri bir anaokulunda mesleki çalışmalarını tamamlayacaklardır. 

Mesleki çalışmayı yukarıda belirtilen hususlar dikkate alınarak başka bir il/ilçe/okulda yapacak öğretmenler öncelikle kadrosunun bulunduğu okula yazılı dilekçeleri ile mesleki çalışmayı yapacakları okulu bildirmeleri gerekmektedir. Sonrasında Mesleki Çalışmayı yapmak istediği okula yazılı dilekçesi ile mesleki çalışmaya katılmak istediğini bildireceklerdir. 

            Eylül ayı Sene Başı Mesleki Çalışmaların ekli program doğrultusunda herhangi bir aksaklığa meydan vermeden uygulanması ve yapılan faaliyetlere ait raporların tutulmasını önemle rica ederim. 

NOT: 2016 Şubat ayında atanan ve yetiştirme sürecine tabi olan aday öğretmenler 31 Ağustos 2016 – 02 Eylül 2016 tarihleri arasında Hizmetiçi Eğitim Kursu’na katılacaklar. 05-09 Eylül 2016 tarihlerinde kadrolarının bulunduğu okullarda mesleki çalışmaya katılacaklardır.

 

Bilgi İçin:  

İnsan Kaynakları (Hizmetiçi Eğitim) Birimi 

0358 212 2992 (184)

Hızırpaşa Mah. İstasyon Cad. No72 05100 Merkez/AMASYA - (0358) 211 04 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.