AMASYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020 YILI İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI

2020 YILI İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI

Bakanlığımız bünyesindeki okullarımızda 5,6,7,8, Hazırlık Sınıfı 9,10 ve 11'inci sınıflarda eğitim ve öğretime devam eden öğrencilerimizin başvuru yapabileceği Bursluluk Sınavı Başvuruları 05-17 Şubat 2020 tarihleri arasında, öğrenime devam ettiği okul müdürlüğünden velilerimiz tarafından yapılacaktır. Başvuru şartları, işlemleri ve diğer sınav açıklamaları içeren kılavuz yayımlanmıştır. Başvuru yapıldıktan sonra, başvurunun okul müdürlüğünce onaylanması gerekmektedir. Öğrencilerin sınava nerede girecekleri ile ilgili 'Sınav Giriş Belgesi' 10 Nisan 2020 tarihinde ilan edilecek ve bu tarihten itibaren okul müdürlüklerimiz tarafından belgeler onaylanmış bir şekilde öğrencilerimize verilecektir.  Sınavın uygulanması 25 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 10:00'da gerçekleştirilecektir.

5-6-7. sınıf öğrencilerine Türkçe Matematik Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinin her birinden 25'er olmak üzere toplam 100 soru, 8. Sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler (T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) derslerinin her birinden 25'er olmak üzere toplam 100 soru, Hazırlık sınıfı öğrencilerine 8. Sınıf müfredat programından 8. Sınıflarda olduğu gibi 100 soru,  9-10-11. sınıflarda ise  Türk Dili ve Edebiyatı 25, Matematik 25, Fen Bilimleri 25, (Fizik, Kimya ve Biyoloji ) 25 Sosyal Bilimler (Tarih Coğrafya ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 25'er olmak üzere toplam 100 soru sorulacaktır. Sınav süresi 120 dakika olacaktır. Adayların sınava giderken Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi (onaylı), geçerli bir kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı ve ya geçerlilik süresi devam eden pasaport, nüfus cüzdanı değiştirmek için başvuru yapanlar için Nüfus Müdürlüklerince verilen talep belgesi ) yanlarında olmalıdır.

Ayrıca Nüfus Hizmetleri Kanununa göre 15 (on beş) yaşından itibaren kimliklerde fotoğraf bulundurulması zorunludur. Sınava, sınav başladıktan sonra 15 dakika içinde gelen öğrenciler alınacaktır. Bu süreden sonra sınav merkezine geciken öğrenciler sınava alınmayacaktır. Başvurular sırasında ailelerin gelir durumuna bakıldığından ailede kişi başına düşen gelir 14.640.00 TL (ondörtbinaltıyüzkırktürklirası) geçmeyecek şekilde olmalıdır. Gelir hesaplanırken ailenin 2019 yılına ait tüm gelirleri hesaplanmalı ve belgelendirilmelidir.

Daha ayrıntılı bilgi için Başvuru ve Uygulama Kılavuzu incelenebilir veya ilgili okul müdürlüklerince müracaat edilebilir.

 

Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

                                                                                                Amasya İl Millî Eğitim Müdürü

Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU

 

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI (İOKBS) Başvuru ve Uygulama Kılavuzu

Hızırpaşa Mah. İstasyon Cad. No72 05100 Merkez/AMASYA - (0358) 211 04 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.