AMASYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

2019-2020 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı. Serdar Zeren İlkokulunda düzenlenen programa Valimiz Dr. Osman VAROL, Amasya Milletvekilleri M. Levent KARAHOCAGİL ve Hasan ÇİLEZ, Garnizon Komutanı P.Alb. Fatih AKPINAR,  Belediye Başkanı Mehmet SARI, Cumhuriyet Başsavcısı Erol ÇELİK, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

İlköğretim Haftası etkinlikleri Yavuz Selim Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Törenin ardından Serdar Zeren İlkokulundaki programla etkinlikler devam etti. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başlayan ikinci programda Akşemsettin İlkokulu halk oyunları ekibi gösteri sundu ve İlköğretim Haftası ile ilgili şiirler okundu. Törende Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve İl Milli Eğitim Müdürümüz günün önlem ve önemini belirtilen birer konuşma yaptılar.

 

İl Milli Eğitim Müdürümüz yaptığı konuşmada,  4 394 öğretmen, 54 422 öğrenci ile birlikte yeni bir eğitim öğretim yılının başladığını ifade ederek, "Geleceğimizin inşa ve şekillenmesinde oldukça önemli olan bu yolculuğumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürümüz, konuşmasına şöyle devam etti:

 

Sürekli değişen, gelişen bir dünyada bu yolculuğu sürdürebilmek kolay değil. Bu süreçte anne babalar olarak tüm velilerimize, yönetici, eğitimci, öğretmen gibi tüm eğitim camiamıza ve bu camiayı destekleyen tüm sivil toplum paydaşlarımıza büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Bizlerin ve paydaşlarımızın göstereceği tüm çabaların odak noktasında milli eğitimimiz, ülkemizin birliği ve yükselişi temelinde çocuklarımızın yüksek yararının gözetilmesi bir ön koşul olmalıdır.

 

Değerli veliler; yaşadığımız ve gelecekte yaşayacağımız dünyanın şartlarına ayak uydurabilmek ve sürekli gelişen medeniyet seviyemizin devamını sağlayacak yegâne ve en büyük gücümüz insan sermayemizdir. Bu kapsamda çocuklarımızın çalışkan, akıl ve bilimin ışığında yetişen, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarken evrensel değerleri de içselleştirecek biçimde yetişmelerini önemsiyoruz. Öğrencilerimizin geleceklerini inşa ederken sadece akademik hedeflere ulaşmaları için değil aynı zamanda şahsiyetli ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri için çalışıyoruz.

 

Sevgili meslektaşlarım, kıymetli öğretmen arkadaşlarım. Âlimin atının ayağından sıçrayan çamurun şeref kabul edildiği, bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum anlayışını içinde barındıran milli eğitimimizin en merkezinde sizler yer alıyorsunuz. Bu amaçla eğer bir başarı yakalayacaksak ki yakalayacağız, bu başarı hikâyemizin kahramanları sizleri destekleyen yönetici ve velilerimizle birlikte sizler olacaksınız.

 

Unutulmamalıdır ki tek taştan duvar olmaz. Bu bilinçle birlikte çalışacak ve birbirimize omuz vereceğiz." İl Milli Eğitim Müdürümüz, 2019-2020 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, eğitim yöneticilerimiz, öğretmen ve eğitim çalışanlarımıza, velilerimize hayırlı olmasını diliyor, verimli, huzurlu, mutlu bir eğitim-öğretim yılı dileğinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı. 

 

Valimiz Dr. Osman VAROL yaptıkları konuşmada sahip olunan bilginin ve birikimin geleceğe taşınabilmesinin en yegâne yolunun eğitim olduğunu belirterek "Evlatlarımızı geleceğe tüm dünyadaki yaşıtlarıyla rekabet edebilecek şekilde her alanda kendi sektörlerinde rekabet edebilecek şekilde hazırlamamız gerekirken diğer taraftan çok ciddi bir tarihe, medeniyete, inanca, kültüre sahi olduğumuzun farkında olup bunu da çocuklarımızla birlikte gelecek kuşaklara aktarma sorumluğumuz var" dedi.

 

Amasya'nın eğitimde çok ciddi bir tesisleşmeye sahip olduğuna değinip okul yöneticilerine seslenen Vali Varol "Devletimizin, yerel yönetimlerimizin, STK'ların, kurum, kuruluşlarımızın sağladığı imkânlarla eğitim materyalleri konusunda çok büyük sıkıntı çekilmediğini görüyoruz. Fiziksel koşullarla, eğitim materyalleriyle binalarla çok fazla uğraşacak bir durumumuz yok. Bundan sonra temel vazifeniz öğretmen arkadaşlarımıza yardımcı olarak eğitim ortamlarını geliştirmek ve eğitimin sosyal, psikolojik ortamını geliştirmektir" diye konuştu.

 

Öğretmenlerden ne kadar önemli iş yaptıklarının ve toplumumuzun geleceği için, var olabilmesi için ne kadar önemli bir işlevlerinin bulunduğunun farkında olmalarını isteyen Vali Varol, "Sizlere çok güveniyor ve inanıyoruz. Sizin sayenizde ülkemiz bugüne nasıl geldiyse bundan sonra da daha iyi noktalara gelecektir diye bu umutla sizleri desteklemeye devam ediyoruz, edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Öğrencilerimize başarılar dileyip velilerden eğitimcilerle diyalog halinde olmalarını isteyen Vali Varol, sözlerine şöyle devam etti; "Bir insanın en kıymetli varlığıdır evlatları. Lütfen eğitimlerinin nezaretinde olun. Takipçisi olun. Ancak eğitimini ve hayatını bu işe adamış eğitimcilerimizin, öğretmenlerimizin işlerini doğru yaptığını da bilin. Onların işlerine gereğinden fazla karışmamaya gayret edin. Onları yönlendirin. Eksiklerini onlara söyleyin. Herkes eleştirilebilir, eleştirin. Ama onların gündelik çalışmalarına, gayretlerine çok fazla müdahale eder bir noktaya gelmeyin."

 

 4. sınıf öğrencilerinin ana sınıfı öğrencilerine çiçek vermesinin ardından Sayın Valimiz ve diğer protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle bir araya geldiler ve yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilediler.

 

16-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-201916-09-2019

Hızırpaşa Mah. İstasyon Cad. No72 05100 Merkez/AMASYA - (0358) 211 04 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.