AMASYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı

2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı

2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılı Yavuz Selim Meydanında düzenlenen Çelenk Koyma Töreniyle başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin GÜNEŞ’ in çelenk koymasıyla başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla sona erdi.

Çelenk Koyma Töreninden sonra Yavuz Selim Ortaokulunda İlköğretim Haftası Programı düzenlendi. Düzenlenen Programa Sayın Valimiz İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz ERDEM, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin GÜNEŞ, Protokol Üyeleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Törende halk oyunları gösterilerinin ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin yaptığı konuşmada; “ 2015- 2016 eğitim öğretim yılının başlaması vesilesi ile ilköğretim haftası kutlama programında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu programımıza katılarak bizlere manevi destek olan siz konuklara teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.

                İnsan; tabiatta bulunan en kıymetli varlık olma vasfına “idrak” istidadı ile erişmiştir. İdrak, eşya ve hadiseleri kavramak, aralarındaki ilişkiyi keşfetmek, yeni bir eser oluşturmak, sebep-sonuç dairesi içerisinde olayları anlamlandırmak ve evren içerisinde kendi yerini bularak kendini gerçekleştirmek için insana verilmiş en güzel hediyedir.

Eğitim insanı insan yapan değerler silsilesini nesilden nesile aktaran çok sağlam bir araçtır. Belki de insanların toplumsal varlık olması dolayısıyla bu kurum hiçbir zaman yıkılamamıştır. Eğitime olan ihtiyaç hiçbir zaman tükenmek bilmemişti.

 Eğitim öğretimin en önemli aktörü öğretmenlerimiz; hayatın güçlüklerine katlanabilecek kadar inançlı, geleceğin daha iyi olacağına inanacak kadar ümitli, doğru bildikleri için mücadele edebilecek kadar cesur, insanları karşılık beklemeden sevecek kadar hoşgörülü, verdiği mücadele ve emeklerini belki on yıllarca sonucunu görmeyi beklemeyecek kadar sabırlıdır. Öğretmen, öğrencinin gözünde çağlayan bir pınar gibidir. Bazen kızgın, bazen berrak, bazen serin ama hep sevgi doludur.

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler; Sizler eğitim kurumlarımızda,  aile ve toplum içinde elde ettiğiniz kişilik ve karakterinizi geliştirmek ve pekiştirmek, kendiniz ve toplumunuz için ilke ve hedefler oluşturmak, çağdaş, bilgili, milletine,  insanlığa ve tabiata karşı sorumluluklarını öğrenen özümseyen ve gerçekleştiren gençler olarak yetişeceksiniz. Sizlerin başarısı cumhuriyetimizin temellerini daha da sağlamlaştıracak ve ülkemizin, milletimizin, insanlığın umudu olacaksınız. Bütün bu amaçlarınıza ulaşabilmenin yolu, Atatürk´ün "Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak" sözünde saklı olduğunu unutmayınız.”

 

Sayın Valimiz İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN ise şunları kaydetti: “Geleceğimizin teminatı ve ümidi olan sevgili çocuklarımızın, Türk eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda her türlü şiddet ve kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı güvenli ve çağın gereklerine uygun bir eğitim ortamında, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi devlet olarak en büyük amacımızdır.

Çağdaş toplumlar eğitime büyük değer vermekte ve devlet bütçesinden en önemli harcama kalemlerini eğitime ayırmaktadırlar. Ülkemizde de genel bütçeden eğitime harcanan pay eskiye oranla son yıllarda büyük artış göstermiştir. “Uluslararası alanda sözü dinlenir, güçlü ve müreffeh bir ülke olmanın yolu eğitime verilen değerden geçer”.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma amacımızın gerçekleşmesinin tek yolu eğitimdir. Bu noktada amacımız, öğrencilerimizi geleceğe en güzel ve en donanımlı bir şekilde hazırlayıp, Milletimizin hizmetine sunmaktır. İyi bir nesil yetiştirmek okul-öğretmen, öğrenci ve veli dayanışması ile mümkündür. Bu nedenle devamlı olarak velilerimizin okullarımızı, öğretmenlerimizi ziyaret etmelerini istiyoruz. Öğrencilerimizin takipçisi olun, onlarla ilgilenin, çünkü eğitim ailede başlar, okulda pekişir ve gelişir.

Sevgili öğrenciler, uzun bir yaz tatilinin ardından 2015-2016 Eğitim-Öğretim Dönemine başlıyoruz. Devletimiz okulları sizlerin daha iyi eğitim alabileceğiniz, fiziksel ve sosyal olarak mutlu olabileceğiniz daha güzel zaman geçirebileceğiniz mekânlar haline getirmek için her türlü imkanı sizlere sunmaktadır. Bunu iyi değerlendirip, kendinizi çağın gereklerine göre yetiştiriniz.

Değerli öğretmenler, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyerek, araştırma, sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve değerlendirebilen, bilimsel gelişmeleri takip eden öğrenciler yetiştirmek ve verdiğimiz eğitim-öğretimin kalitesini artırmak adına çok gayretli olmalı, öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim için çalışmalıyız. Çocuklarımıza pozitif bilimlerin yanı sıra, milli ve manevi değerlerini öğrenme ve içselleştirme yönünde yapacağınız her çalışma; gelecekte, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer alacak Türkiye’mizin sağlam bir toplum yapısına sahip olmasına vesile olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, eğitime katkı sağlayan, eğitim kalitesinin arttırılması için çaba gösteren tüm kurum ve kuruluşlara ve hayırseverlere teşekkür ediyor, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Konuşmasının ardından Vali İ. Halil Çomaktekin okula yaptığı katkılardan ötürü hayırsever Bayram Cansaran’a teşekkür plaketi verdi.

Konuşmaların ardından sınıfları gezen Sayın Valimiz İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN öğretmen ve öğrencilerle sohbet ederek kendilerine yeni dönemde başarılar diledi ve ders kitaplarını dağıttı. Öğrencilerle birlikte yeni eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle pasta da kesen Sayın Valimiz İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN programın sona ermesinin ardından ise, inşaatı hızla devam eden İmam Hatip Lisesi Pansiyonunu gezerek, yetkililerden inşaatın geldiği son durum hakkında bilgi aldı. 

 

 2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı

 

 

 

Hızırpaşa Mah. İstasyon Cad. No72 05100 Merkez/AMASYA - (0358) 211 04 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.